1
1 / 15
 
P5140838
Arbejdsdag på legepladsen - Lørdag d. 14. maj 2011

Billederne er taget af Mia Tarp

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel bragt i Nordjyske:

Foryngelseskur i Astrup:

Landsbyrådet fik ny formand og legepladsen fik ny maling på en halv dag.

Der var nok at se til, da der var arbejdsdag i Astrup lørdag. 

Legepladsen, spejderhytten og skolens skur skulle have en ansigtsløftning, og Landsbyrådet skulle have et helt nyt ansigt, da Brian Holmberg valgte at stoppe som formand. 

Dagen startede med et møde i spejderhytten, hvor Nicolaj Thomsen blev valgt som ny formand for Landsbyrådet Astrup-Sønderskov. 

- Det betyder ikke at jeg melder mig ud af samfundet. Jeg fortsætter som menigt medlem, forsikrer Brian Holmberg. 

- Jeg har brugt tre hårde år på at være formand, og det har været hårdt arbejde med købmanden og skolestrukturen. Selvfølgelig har jeg fået stor hjælp af en del af byens borgere, men jeg har brug for at få det lidt på afstand. Og så synes jeg også der skal yngre kræfter til, siger Brian Holmberg. 

Han vil have tilflytterne til at engagere sig i Landsbyrådet. 

- Det øger integrationen og fremmer sammenholdet, mener Brian Holmberg. 

Tørstigt træværk 

Sammenholdet er nu allerede rigtig godt i Astrup, og der kom masser af mennesker for at give en hånd med på arbejdsdagen. 

- Træværket blev malet for to år siden, men da var det længe siden sidst, så det suger helt vildt, konstaterede Jacob Bækgaard, mens han svingede penslen over et rækværk på legepladsen. 

Som de øvrige hyggede han sig også. 

- Man ser jo hinanden i mange andre sammenhænge til hverdag, men det her samles alle mulige forskellige om, og så får man snakket sammen på en anden måde, siger Jacob Bækgaard. 

Han og navnebroderen Jakob Køster Larsen sidder begge i Landsbyrådet og havde sammen tilrettelagt arbejdsdagen. 

Mænd og maskiner 

- Det her handler om at vi skal være bevidste om at hjælpes ad. Og så er det jo en god måde at mødes, mænd og maskiner, påpegede Jakob Køster Larsen storsmilende, mens diverse maskiner frembragte en infernalsk støj. 

Der var ikke så mange kvinder med til arbejdsdagen, men det gjorde vist ikke noget. 

Det gjorde derimod noget, at det begyndte at regne i løbet af eftermiddagen. Men der var jo ikke så meget andet at gøre, end at stoppe malearbejdet og vedtage at klare det sidste en anden dag. 

- Vi finder en halv dag på et tidspunkt. Eller også klarer vi i Landsbyrådet det selv. Det er ikke så meget vi mangler, fortæller Jacob Bækgaard. 

Både Jakob og Jacob kan varmt anbefale andre at gå ind i det frivillige arbejde i landsbyen. 

Ikke noget at være bange for 

- Mange er bange for at gå ind i frivilligt arbejde, og folk har selvfølgelig travlt. Men man skal bare lige i gang, så oplever man at det er spændende og givende. Livet er for kort til at sidde foran fjernsynet, mener Jakob Køster Larsen. 

- Det giver en god følelse af at være med til at bidrage til en større helhed. Og det er også nødvendigt i en landsby. Vi bor jo ikke i Hjørring hvor man kan gemme sig bag sin hæk, pointerer han.

Astrup - De aktives by i Vendsyssel
Lav din egen hjemmeside med mono.net