De officielle ASTRUP rundboldregler for
GADE RUNDBOLD
§1 Maks 25 deltagere pr. hold. Hvoraf min. halvdelen er børn under 15 år.
§2 Holdet med flest børn under 15 år starter inde.
§3 Spilletid pr. kamp er 2 x 15 minutter. Efter pausen starter det hold inde som startede ud i første halvleg.
§4 Der gives et point for hver gang en spiller løber en runde. Holdet med flest point ved kampens slutning er vinder.
§5 Et hold er inde indtil holdet har tre "døde" eller der ikke er nogen til at slå til bolden.
§6 Hver spiller har tre forsøg til at ramme bolden.
§7 Bolden må ikke forsøges sendt skæv ud af banen. Såfremt den ryger ud på den første halvdel af langsiden inden den rammer jorden er slaget ikke gyldigt, d.v.s. der kan ikke løbes på denne bold. Såfremt der løbes, må de løbende returnere til deres udgangspunkt (dvs. ingen løbere dør)
§8 En spiller "dør" hvis vedkommende
1 befinder sig mellem to baser når opgiveren modtager bolden, uagtet om vedkommende er i spring mod basen!
2 hvis spillerens bold bliver grebet,
3 hvis spilleren løber på en bold, som bliver grebet .
4 hvis spilleren slår en bold skævt ud af banen.
§9 En "død" spiller kan "befries" såfremt en holdkammerat på sit eget slag når hele
banen rundt.
§ 10 Ved kampens afslutning gives
2 point til vinderholder
1 point til hvert hold i tilfælde af uafgjort
0 point til taberholdet.
§11 Hvert hold stiller med en dommer, der sammen med modstanderholdes dommer tæller point og dømmer spillerne døde.
§12 Det er de to dommeres ansvar at få noteret point i kampprogram i ølteltet.